Presenteren kun je leren!


Nieuwe collega’s? Waarom het aanbieden van een (gratis) training de presentatie skills van jou en jouw museale medewerkers kan bevorderen. 

Zelfvertrouwen

Wanneer je weet wat er achter jouw verhaal schuilt, weet je ook hoe je dit beter overbrengt op de ontvanger. Zelfvertrouwen geeft jou als spreker een fijner gevoel. Je weet namelijk dat je de informatie op een effectieve manier overbrengt en hierdoor verandert op positieve wijze jouw lichaamshouding. Wanneer je niet zeker bent hoe je iets vertelt en of mensen hiernaar willen luisteren, dan merk je dat ook in de manier waarop je het presenteert. Tevens geniet iemand ook meer van een presentatie die door iemand met zelfvertrouwen wordt gegeven!

Overbrengen van de juiste informatie

Goede presentatie skills zijn overal in musea handig. Zo kun je gebruikmaken van deze skills wanneer je collega’s moet overtuigen over de aankoop van een nieuw kunstwerk voor in de collectie. Of je bent een vrijwilliger die rondleidingen gaat geven door de nieuwe tentoonstelling. Wanneer je weet hoe je het verhaal of het idee moet overbrengen, zullen de ontvangers hier ook anders mee omgaan. 

Bezoekers binden 

Alhoewel goede presentatie skills overal in het museum handig zijn, is het op de publieke sectie een ware must. Bezoekers onthouden niet alleen hoe ze de tentoonstelling vonden, maar letten ook op hoe ze behandeld en ontvangen zijn. Het is dan ook heel interessant om te zorgen dat de collega’s – die rondleidingen geven, bezoekers ontvangen en afscheid nemen – bewust zijn van hun mondelinge kracht. Door het verhaal van het museum en de keuze van vertellen aan te passen op de bezoekers, kun je zorgen voor een blijvende herinnering. De bezoeker heeft niet alleen jouw museum bezocht en gezien, maar meer, ook onthouden vanwege de geweldige beleving! 

Gratis e-course ‘Succesvol Presenteren’ voor jouw collega’s

Nobbe Mieras trainingen mag de komende maanden 8.000 opleidingsplekken weggeven in het kader van de (eenmalige)  NL leert door subsidie, cadeau van de Overheid. Het gaat om een online training over storytelling, presenteren en profileren van een halve dag (inclusief een boek per post). Nobbe Mieras wil deze plekken de komende periode bij voorkeur aanbieden aan organisaties die ze goed kunnen gebruiken, vandaar de keuze voor o.a. Musea. 

Musea zijn gebaat bij dit aanbod, mogelijk kun je de e-course als beloning aan collega’s weggeven, die daarbij tegelijkertijd extra kennis en vaardigheden opdoen over het geven van presentaties op basis van een goed verhaal. Hier kun je het aanbod alvast bekijken: https://www.nobbemieras.nl/nl-leert-door-trainingen/

Lees onze laatste ervaringen en ontwikkelingen

Presenteren kun je leren!

Geplaatst op 25/08/2022

Kijkje achter de schermen bij Naturalis!

Geplaatst op 28/09/2021

Tips & Tricks voor solliciteren

Geplaatst op 10/03/2021

Archiefmedewerker: Orde scheppen in chaos

Geplaatst op 22/02/2021

Meld je aan voor de nieuwsbrief