Een kijkje achter de schermen: Het ontstaan van Museumspecialisten


Museumspecialisten is onderdeel van Art & facts BV.  Art & facts begon in 2017 met de opslag van museale objecten in hoog gekwalificeerde depots. Om te voldoen aan eigen behoefte, maar ook van die van onze klanten, organiseerden wij contactdagen met specialisten in het museale veld onder de naam Platform Art & facts. Tevens verzorgden wij voor deze groep art handling cursussen en konden de eerste art handlers worden ingezet door musea. In de loop der tijd werd deze groep steeds groter en vonden steeds meer musea hun weg naar ons. Voor ons een reden om Platform Art & facts verder uit te bouwen onder de naam “Museumspecialisten.nl”. 

Op dit moment hebben wij een zeer uiteenlopende groep mensen die voor en met ons werken: van restaurators tot curators, van registrars tot registratoren. Maar ook programmamakers en social media experts bevinden zich onder onze specialisten.

Onze ambitie is om het  ontmoetingspunt te zijn waar vraag en aanbod voor museumwerk bij elkaar komt. Wij kennen de specialist die u zoekt en u weet hoe u deze persoon nu of later moet inzetten.  

Museumspecialisten: Voor tijdelijk opdrachten of vast personeel.

(Foto: Oprichters Arjen Pels-Rijcken en Jeroen Harinck)

Lees onze laatste ervaringen en ontwikkelingen

Tips & Tricks voor solliciteren

Geplaatst op 10/03/2021

Archiefmedewerker: Orde scheppen in chaos

Geplaatst op 22/02/2021

Tijd voor vernieuwing! Nieuwe website voor Art & facts en Museumspecialisten

Geplaatst op 15/07/2020

Een kijkje achter de schermen: Het ontstaan van Museumspecialisten

Geplaatst op 01/07/2020